bike friendly

Bike Friendly lokacije na samo jedan klik!

Krenuli ste do grada a ne znate kud ćete sa biciklom? Sada je za Vas tu nova Bike Friendly aplikacija koja locira parkirališta za bicikle. Novosadska biciklistička inicijativa je pokrenula program Bike Friendly uz pomoć TRAG fondacije i drugih donatora, a kroz inicijalni projekat je napravila bazu podataka bezbednih parkirališta za bicikle i podelila ih je u tri kategorije.

 

Grad Novi Sad zvanično podržao Bike friendly program

Pismo podrške Postalo je zvanično! Grad Novi Sad podržava program Bike friendly!
 
Donosimo još lepih i pozitivnih vesti u vezi sa cikloljubivim programom. Osim što su program zavoleli i građani i građanke koji vole svoje dvotočkaše, oglasio se i Član gradskog veća zadužen za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada, gospodin Nemanja Vukčević, sa svojom podrškom i lepim rečima usmerenim ovom projektu.
 
Zahvaljujemo Gradu Novom Sadu i gospodinu Vukčeviću na podršci i nadamo se da će i drugi prepoznati značaj umrežavanja biciklističkih parkinga i isticanje njihove vidljivosti.
 

 

Novosadski biciklisti za Novi Sad koji voli bicikl

Počela je kampanja prikupljanja pomoći Bajk frendli (Bike-friendly) programu, čiji je cilj umrežavanja svih objekata u gradu (ugostiteljskih, javnih, kulturnih itd.) koji će obezbediti parkinge za bicikle i s ponosom poneti titulu "biciklizovanih prostora".
 
Kako će biciklisti i biciklistkinje znati gde mogu parkirati bezbedno? Tako što će moći da vide nalepnicu na kojoj to piše, istaknutu na vidljivom mestu na tom objektu. Osim toga, moći će to da pogledaju na aplikaciji za pametne mobilne telefone.

 

Projekat Bike Friendly - poziv za volontere/ke

U 2013. godini NSBI je učestvovala na konkursu "Akademija održivosti" Trag fondacije i sa idejom Bike Friendly projekta stekla pravo na  realizaciju sufinansirajućeg projekta u okviru ovog programa. Edukacijama i radionicama koje su deo programa su prisustvovale članice tima za finansijsku održivost – Agneš Ć. Asodi i Judit Bednarik, koje su i osmislile koncept Bike Friendly. Osnovni cilj projekta je uticaj na rešavanje problema nedostatka parkinga za bicikle u Novom Sadu, ali i predstavljanje biciklistima i biciklistkinjama lokacija koje imaju parkinge za bicikle. 

Subscribe to bike friendly