cyclists

Sudar pešaka i biciklista zbog "Pupinove palate"?

Uprkos apelu Novosadske biciklističke inicijative u toku prezentovanja projekta zgrade prihvatanjem postojećeg projekta tzv. "Pupinove palate" urbanisti i projektanti propustili retku priliku da reše problem uskog grla za biciklističke staze na Bulevaru Mihajla Pupina. Nepoznato je da li je moguće ovaj problem efikasno rešiti nakon izgradnje kompleksa i kako i kada bi to bilo učinjeno.

 

 

Novosadski biciklisti za Novi Sad koji voli bicikl

Počela je kampanja prikupljanja pomoći Bajk frendli (Bike-friendly) programu, čiji je cilj umrežavanja svih objekata u gradu (ugostiteljskih, javnih, kulturnih itd.) koji će obezbediti parkinge za bicikle i s ponosom poneti titulu "biciklizovanih prostora".
 
Kako će biciklisti i biciklistkinje znati gde mogu parkirati bezbedno? Tako što će moći da vide nalepnicu na kojoj to piše, istaknutu na vidljivom mestu na tom objektu. Osim toga, moći će to da pogledaju na aplikaciji za pametne mobilne telefone.

 

Biciklistički oktobar: Kritična masa, konferencija, radionice...

Foto: M. Kopčok, 19. novosadska Kritična masaKišovito i sveže vreme koje je najavljivano za oktobarsku Kritičnu masu nagoveštavalo je uobičajene probleme u logističkim procenama - koliko će redara biti neophodno, koliko nalepnica, da li će ruta biti predugačka... Kako to sa vremenskim prognozama ponekad biva, Kritičnu masu je dočekao sunčan i topao dan, što je izmamilo u vožnju gotovo duplo više biciklista i biciklistkinja nego što je bilo očekivano. Iskusni organizatori na licu mesta su mobilisali dodatne redare i u dobroj koordinaciji sa policijom omogućili još jednu bezbednu i opuštenu vožnju gradskim ulicama ljubiteljima dvotočkaša na nožni pogon. 

 

Subscribe to cyclists