lobiranje

Austrijski "Radlobby" na sudu potvrdio: biciklisti legalno na sredini puta

 Austrijski sud potvrdio biciklističkoj organizaciji "Radlobby" (biciklistički lobi) da biciklisti u Austriji imaju pravo da obilaze parkirano vozilo na bezbednoj udaljenosti. Sud je u postupku zaključio da je udaljenost od 1,2 do 1,8 metara dovoljna da biciklisti izbegnu opasnost od udaranja u vrata koja putnici parkiranih vozila otvaraju i da mogu u tim uslovima da voze i sredinom saobraćajne trake.

U sledećih nedelju dana biciklistički foto safari, debata, izložba

Novosadska biciklistička inicijativa u periodu koji predstoji organizuje nekoliko događaja u okviru kampanje Novi Sad Biciklograd. Biciklistički foto safari i događaj "Kako napraviti biciklistički grad?" biće održani u sledećih nekoliko dana, a tom prilikom Novosađanima i Novosađankama obratiće se i predstavnici ambasade Kraljevine Holandije. Polovinom meseca akcija "Ghost bike" (Bicikl duh). Cilj događaja je podržati donošenje odluke o izradi Strategije za razvoj biciklizma u Novom Sadu.

Organizacije traže Strategiju o razvoju biciklizma

U poslednjih nekoliko godina biciklistički saobraćaj u svetu beleži povratak na prvo mesto. Mnoge države ulažu znatna sredstva u njegov razvoj, a pojedini gradovi poput Hamburga su se opredelili za viziju grada u kome motorni saobraćaj postaje stvar prošlosti. Novosadske sportske organizacije i udruženja građana koja se bave biciklizmom i saobraćajem okupljene oko projekta javnog zagovaranja “Novi Sad Biciklograd” složile su se da je biciklistički saobraćaj u Novom Sadu došao u fazu kada je neophodno postaviti  zvanične temelje njegovog dugoročnog razvoja.

 

Subscribe to lobiranje