mapiranje staza

Evidentirani problemi na stazama

Drugu godinu za redom novosadski biciklisti i biciklistkinje su u okviru akcije "Mapiranje problema na biciklističkim stazama" izneli probleme biciklističke infrastrukture iz svoje perspektive. Akcija koja je sprovođena od oktobra do novembra za rezultat ima opaženih oko 200 infrastrukturnih problema (onako kako ih prepoznaju korisnici i korisnice infrastrukture). Akcija je osmišljena kao redovna godišnja akcija kojom bi korisnici biciklističke infrastrukture davali povratne informacije nadležnima o problemima sa kojima se susreću, prioritetima u rešavanju, ali i iz razloga kontrole javnosti u najširem smislu.

Akcija “Mapiranje problema na stazama”

Mapiranje problema na stazamaUdruženje “Novosadska biciklistička inicijativa” organizuje akciju “Mapiranje problema na stazama”  sa početkom 13. septembra u 17 časova, kada će se održati javni sastanak povodom akcije u Jovana Subotića 21 (Bike Cafe). 

Svrha akcije jeste generalno mapiranje stanja na biciklističkim stazama, trakama i problema na pratećoj biciklističkoj infrastrukturi. U Novom Sadu postoji između 60 i 70 kilometara biciklističke infrastrukture. Na nekim potezima su prisutni dugoročni problemi (nedovršene staze, oštećenja, udarne rupe i izbočine, visoki ivičnjaci), a na nekima privremeni (nedostajući šahtovi, površine zasute šljunkom, šutom, staklom itd.). U neformalnoj komunikaciji sa saradnicima i zaposlenima u institucijama koje se bave rešavanjem ovih problema, došli smo do zaključka da je neophodno napraviti generalni pregled stanja, te dobiti kvalitetnu povratnu informaciju od biciklista. Na ovaj način bi novosadski biciklisti aktivno i direktno uzeli učešće u rešavanju problema na stazama, a institucije bi jasnije formulisale strategiju i prioritete u postupanju. Smatramo da se na ovaj način ujedno gradi i identitet biciklističke zajednice Novog Sada.

Subscribe to mapiranje staza